lørdag, mai 25, 2024

Yndig, vakker og andre ting jeg aldri blir. Skeiv stand up med Elin Stillingen.

Jeg har mitt eget enkeltmannsforetak: Stillingens arkiv- og kulturformidling. Jeg kan levere følgende tjenester: Stand up forestillinger, faglige foredrag, og konferansier/toastmaster oppgaver. 

Booking: elinstil@online.no

Yndig, vakker og andre ting jeg aldri blir,
er en stand up forestilling jeg har skrevet og fremført flere ganger. Den er historien om meg og mitt liv. Den handler om kjønn, helsevesenet, byråkrati, dating, kristen tro og terror. Og så mye mer enn det. 

Forestillingen finnes i 3 versjoner:

- Helaftens forestilling på 95 minutter + 5 minutters pause halvveis.
Fremført første gang 26. januar 2024 på Kulturarena Aurskog-Høland på Bjørkelangen. Det er denne versjonen jeg helst ønsker å få satt opp igjen for et større publikum. 

Pris: Avtales med arrangør, avhengig av størrelsen på publikum. Enten avtalt fast honorar, eller 70/30 til meg/arrangør der vi deler på solgte billetter.  

- 45 minutters versjon for bibliotek. 
Halv versjon der jeg legger mindre vekt på helsevesenet og byråkrati. Jeg legger også inn en presentasjon av mine (for tiden) 4 favoritt skeive bøker. Gjennomføres for første gang hos Lillestrømbibliotekene på Lillestrøm 12. juni kl. 18.00 ifb. med Byfesten. Gratis, men du må reservere billett her.

Pris: Norsk forfattersentrums satser, for tiden 4 300,- Men fordi jeg er veldig glad i bibliotek, stiller jeg gjerne opp gratis etterpå for "Skeiv kafe" eller "Meet and greet" eller lignende etterpå, der jeg er villig til å være en "menneskebok" og snakke med publikum om alt de måtte lure på rundt å være trans. 

- 25-35 minutters versjon for festivaler, stand up arrangementer og lignende. 
En mer strippa og personlig versjon av forestillingen til settinger der jeg har begrenset tid. Gjennomført for første gang på Tellfortell festivalen i Dalsroen i Søndre Høland 30. juni 2023. Det var min debut som stand up'er. 

Raideren min er ganske beskjeden: 
Dekning av reiseutgifter/overnatting ved lange reiser. Jeg er ikke kravstor i så måte og trenger ikke noe luksushotell.
Mat før forestillingen. Jeg er ikke kravstor der heller, det viktigste er at jeg ikke er sulten på scenen. 
Garderobe der jeg kan skifte og sminke meg, og være i fred minimum en time før forestillingen. 
Vann i garderoben.
Vann på scenen. 
Et ståbord på scenen til å ha manuskriptet på.
Dersom mulig: Jeg vil ha mygg og ikke mikrofon. Grunnen er at jeg "snakker" med begge hendene. 

Andre ting jeg kan gjøre: 

Lønna mi kommer fra skattepenga dine. Jeg skriver for tiden på en ny forestilling om offentlig sektor, byråkrati, forvaltning og ikke minst arkiv. Den handler ikke om trans i det hele tatt. Jeg kommer til å sette den opp når den er klar for fremføring. 

Faglige foredrag om arkiv. Det gjør jeg av og til uansett, så jeg kan tilby det også. 

Pris: avtales dersom det er aktuelt. De fleste foredrag jeg holder, gjør jeg i jobbsammenheng uansett og da får jeg ikke betalt uansett. 

Toastmaster/konferansier. 
Det har jeg gjort mange ganger i årenes løp, enten det er i bryllup eller f.eks. på en lokal pride. 

Pris: Avtales. Normal pris der jeg må skrive/lage tekster/materiell/snakke med de som skal opptre og andre slike ting er 3000,- med mindre det er ekstremt mye forarbeid. 

Jeg kan gjøre dette som en vennetjeneste eller fordi jeg ønsker å støtte et godt formål. MEN: Jeg jobber ikke gratis. Jeg skriver ikke tekster og bruker lang tid på å lage materiale gratis. Kan du ikke betale, eller ikke har råd, arrangementet ditt har lavt budsjett, du er blant mine nærmeste venner osv, så må det avtales på forhånd, og jeg er helt åpen for pruting. F.eks. 66 % rabatt eller fri bar og taxi hjem. Småting som ikke krever forberedelse, gjør jeg gratis. Men jeg har gjort tidkrevende jobber tidligere med mye forarbeid og lang reisevei der arrangør har nektet å betale på tross av at folk lo godt og jeg tydeligvis leverte fordi "de trodde det var en vennetjeneste." Det kunne det vært, dersom det var avtalt at det var det, på forhånd..